Kat zonder Dak

Zorra zoek een thuis . zie rubriek "Poezen te plaatsen". Pizza festijn 12/10/19 zie "Nieuws"

Wat met de kat wanneer het kattenbaasje sterft ?

Is je ouder, vriend of buur overleden en had die een kat in huis? Laat het dier niet aan zijn lot over. Zelf in huis halen is misschien niet mogelijk. 

“Een kat trekt altijd haar plan. Ze vangt wel muizen.” Zo redeneren sommigen wanneer een kattenbaasje sterft. “
Maar dat klopt helemaal niet !

Net als ons, treurt een kat om haar baasje. Hun vertrouwde mandje is weg. Geen kommetje water en brokjes meer. Geen knuffel. Het gevolg ? De kat doolt rond in de buurt, vermagert zienderogen en wordt ziek.

De kat van je overleden ouder, vriend of buur zelf in huis nemen, is niet altijd mogelijk. Wat kan je dan wel doen? 

  1. Zoek een nieuwe thuis via social media zoals Facebook. De kat moet dan wel wettelijk in orde zijn : steriel en gechipt. 

  2. Al eens gevraagd aan familie en vrienden ? Soms ligt een oplossing dichterbij dan je denkt. 

  3. Breng de kat naar een asiel. Je betaalt dan wel een bijdrage omdat je afstand neemt van je kat. 

  4. Onze vzw Kat zonder Dak kan helpen zoeken naar een nieuwe thuis. Wij kunnen wel geen opvang voorzien, bij dringendheid is een asiel aangewezen. 

Weet wel dat : Een kat zomaar aan haar lot overlaten, strafbaar is. Je bent als nabestaande wettelijk aansprakelijk voor de achtergebleven dieren van je familieleden. Neem je je verantwoordelijkheid niet op, dan kan je een pv of een boete krijgen voor dierenverwaarlozing.

Wees waakzaam voor dierenleed. Zie je ergens een kat ronddolen in je buurt waarvan je denkt dat die achtergelaten of gedumpt is ? Contacteer ons meteen en geef je bekommernissen door. Wij en alle katten van Nazareth/Eke zijn je dankbaar.

katzonderdak@gmail.com